ПЗУ Україна поновила рейтинг кредитної фінансової стійкості на рівні uaAAА

Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «ПЗУ Україна» поновила рейтинг кредитної фінансової стійкості страхової компанії на рівні uaAAА згідно оцінки агенції «Стандарт – Рейтинг», що є дочірньою структурою європейської рейтингової компанії GPRC «StandardRating».

У процесі оновлення рейтингу страхової компанії агенція «Стандарт-Рейтинг» аналізувала результати діяльності ПрАТ СК «ПЗУ Україна» за 12 місяців 2019 року та виділила наступні фактори рейтингу фінансової стійкості страховика:

• Приріст показників ділової активності;
  • Високий рівень виплат (40,11%);
  • Хороші показники дохідності;
  • Дуже високий рівень зовнішньої підтримки.

За чотири квартали 2019 року було зібрано 1,709 млрд грн. валових премій, що на 12,67% перевищило обсяг премій за той самий період 2018 року. При цьому надходження від фізичних осіб збільшилось на 34,89% до 1,041 млрд. грн., а від перестрахувальників, навпаки, знизились на 93,42% до 5,436 млн. грн.  Частка фізичних осіб в брутто-преміях виросла до 60,93%, частка перестрахувальників скоротилась до 0,32%. Таким чином, фізичні особи переважали в клієнтському портфелі страховика.

В період з 01.01.2019р. по 01.01.2020р. балансові показники ПрАТ СК «ПЗУ Україна»  продемонстрували наступну динаміку:

• Активи збільшились на 27,49% до 2,79 млрд. грн.;
  • Власний капітал виріс на 66,54% до 567,96 млн. грн.;
  • Зобов’язання збільшились на 20,28% до 2,222 млрд. грн.;
  • Грошові кошти та їх еквіваленти знизились на 0,49% до 135,322 млн. грн.

Страховик з рейтингом uaAAА характеризується виключно високою фінансовою стійкістю порівняно з іншими українськими страховиками.

Інвестиційний дохід від інвестування коштів страхових резервів за 2021 рік

Фінансові показники з інвестиційним доходом за 2021 рік

Привітання зі святом Великодня!

Вітаємо Вас зі світлим святом Великодня! Бажаємо Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, гармонії та більше радісних митей.

ТОП-7 актуальних запитань по ДМС

Турбота про здоров’я клієнтів – це основна наша задача. Компанія «ПЗУ Україна» продовжує працювати у цей складний для нас усіх час та дбати про те, щоб кожен наш клієнт отримав необхідну медичну допомогу у найкоротші терміни.