PZU на 66% збільшила виплати за договорами ОСАЦВ та вдвічі збільшила частку виплат за європротоколом

23.01.2017, Київ, Україна. – У порівнянні з минулим роком українська PZUу 2016 році на 66% збільшила обсяги виплат за договорами обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності власників транспортних засобів (Автоцивілка). Доля виплат за європротоколом складає 42% від загального обсягу.

Всього у 2016 році PZU заплатила постраждалим за полісами Автоцивілки майже 70 млн грн. Зростання виплат пояснюється зростанням кількості застрахованих клієнтів та здорожченням вартості ремонту автомобілів. Розмір середньої виплати у 2016 році збільшився до майже 14500 грн. (у 2015 році – 12961 грн).

Середній термін виплат за договорами автоцивілки практично не змінився і складає 39 днів з моменту першого звернення (а не від часу подачі всіх документів на виплату). 53% постраждалих від дій клієнтів PZU отримували компенсації протягом 30 днів. 5% автовласників отримали страхову виплату протягом 3-х днів.

«Зростає довіра автовласників до європротоколу і до страхових компаній, що виплачують за цією спрощеною системою», - відзначає директор департаменту врегулювання страхових випадків Олег Компанієць. – «У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ми вдвічі збільшили долю виплат за європротоколом і довели її до 42% від загального обсягу».

Через те, що сума виплат по європротоколу обмежена лімітом у 50 тис грн, середній розмір виплат за спрощеною системою врегулювання нижчий, ніж виплати за звичайною системою, і складає 8200 грн. Але спрощена система дозволяє страховій компанії швидше врегульовувати страхові події. Таким чином середній термін виплати за європротоколом - 28 днів.

Довідка:

PZU надає широкий спектр послуг страхування на ринку України з 1993 року. Українські страхові компанії «PZU Україна» та «PZU Україна страхування життя» входять до складу PZU S.A. - найбільшої страхової групи в Польщі з більш ніж 200-річним досвідом діяльності. Протягом 9 міс.2016 року компанія виплатила за збитками своїх клієнтів майже 300 млн грн. Згідно з рейтингом «Standard & Poor's» Група «PZU» має високу оцінку фінансової стійкості на рівні «А-». Валова підписана премія Групи PZU за підсумками 2015 р. перевищила $4,9 млрд.

Інвестиційний дохід від інвестування коштів страхових резервів за 2021 рік

Фінансові показники з інвестиційним доходом за 2021 рік

Привітання зі святом Великодня!

Вітаємо Вас зі світлим святом Великодня! Бажаємо Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, гармонії та більше радісних митей.

ТОП-7 актуальних запитань по ДМС

Турбота про здоров’я клієнтів – це основна наша задача. Компанія «ПЗУ Україна» продовжує працювати у цей складний для нас усіх час та дбати про те, щоб кожен наш клієнт отримав необхідну медичну допомогу у найкоротші терміни.