PZU виплатила понад 22 млн грн за збитки українських туристів протягом 9 міс.2016 року

Українська PZU протягом 9 міс. 2016 року відшкодувала подорожуючим за кордон понад 22 млн грн, що на 47% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Збільшення показника виплат відбувається,в першу чергу,за рахунок зростаючої кількості застрахованих туристів. Обсяг зібраних премій,у порівнянні з 9 міс.2015 року, виріс майже на 40%. Але також слід відзначити підвищення кількості страхових випадків та випадків з максимальними сумами виплат (повна страхова сума за договором).

«Клієнти частіше стали купувати поліси з високими сумами покриття та додатковими опціями. Це дозволяє нам проводити великі виплати, яких, як правило, вистачає на медичну допомогу та рятувальнків», - пояснює керівник відділу врегулювання збитків майнового і особистого страхування СК PZU Україна Антон Горбаченко.

Компанія очікує на зростання рівня виплат і в подальшому, адже в страхуванні медичних витрат за кордоном спостерігається певна сезонність. Пік кількості звернень в однаковій мірі припадає на літо та зиму. Спеціально для організації медичної допомоги під час зимового відпочинку кілька років тому в PZU розробили особливу програму страхування із підвищеними страховими сумами та покриттям рятувальних служб, в тому числі санітарної авіації.

«Протягом зими, як правило, ми маємо справу з традиційними для цього періоду хворобами та травмами, в тому числі і тими, що отримані внаслідок активного зимового відпочинку, - уточнює керівник відділу врегулювання збитків майнового і особистого страхування СК PZU Україна Антон Горбаченко. – «В першу чергу, це пошкодження зв'язок колінних суглобів і менісків, переломи ключиці (характерно для лижників), переломи та забої тазу, куприка, ліктів (для бордерів), струс мозку в результаті удару головою. І, звичайно ж, застуди».

Зимовий відпочинок розвивається не лише в напрямку гірськолижних курортів. Зростає кількість подорожуючих і в теплі краї, серед яких: Шрі-Ланка, Індія, Індонезія, Малайзія, Таїланд. Для цих країн характерні такі страхові випадки як застуди, харчові отруєння і травми від падінь з двоколісної мототехніки. Українські туристи також не завжди готові до місцевої їжі і особливостей дорожнього руху.

Довідка:

PZU надає широкий спектр послуг страхування на ринку України з 1993 року. Протягом 9 міс.2016 року компанія виплатила за збитками своїх клієнтів майже 300 млн грн. Українські страхові компанії «PZU Україна» та «PZU Україна страхування життя» входять до складу PZU - найбільшої страхової групи в Польщі з більш ніж 200-річним досвідом діяльності. Згідно з рейтингом «Standard & Poor's» Група «PZU» має високу оцінку фінансової стійкості на рівні «А-». Валова підписана премія Групи PZU за підсумками 2015 р. перевищила $4,9 млрд.

Благодійна допомога від Групи «ПЗУ Україна»

Група «ПЗУ Україна» вкотре підтримала благодійною допомогою установи м. Чорткова.

СК «ПЗУ Україна» взяла участь в III Форумі Відбудови України

В Києві відбувся III міжнародний Форум Відбудови України.

Агентство S&P змінило прогноз Групи PZU зі стабільного на позитивний

Агентство S&P Global Ratings змінило прогноз рейтингу Групи PZU (PZU SA, PZU Życie SA та TUW PZUW) зі стабільного на позитивний.