Традиція агрострахування – у світі та в Україні

Агрострахування відноситься до катастрофічного типу страхування, тому його неможливо назвати бюджетним. У світі даний продукт страхування - непроста тема для всіх його учасників, держави, страхових компаній та фермерів. В деяких країнах це обов’язковий вид  страхування, в інших наполовину обов’язковий. Регіони, з найбільшим відсотком проникнення страхування на ринок, використовують системний підхід, в якому держава підтримує традицію агрострахування.

Для багатьох аграріїв з кожним роком все більш відчутними стають кліматичні зміни. Зсув амплітуди теплої/холодної температур та кількості опадів і як результат -  все більш часті аномальні погодні умови. Це має прямий вплив на врожай основних культур та негативно відображається на прибутку фермерів.

Сільхозвиробництво – це бізнес, в якому необхідно рахувати гроші та отримувати прибуток. Та абсолютно природним є бажання фермера убезпечити вкладені кошти. Одним з найбільш показових  інструментів, що використовують у західноєвропейських країнах та Америці - є агрострахування. Для сільхозвиробника це спосіб захиститись від непогоди, та як результат, низького врожаю.

Тенденція українського ринку сільхозвиробництва – фермер все ще не дуже активно приймає участь у процесі агрострахування, оскільки на ринку занадто мало інформації на цю тему.

Агрострахування в Україні, від теорії до практики

«PZU Україна» зайняла перше місце з агрострахування у рейтингу страхових компаній України. За 9 місяців 2018 року компанія «PZU Україна» здійснила страхові виплати на суму більше 31 млн. гривень і таким чином охопила 37% виплат від всього ринку агрострахування за 2018 рік.

Восени 2018 року спільно з партнером компанією «Syngenta»,  «PZU Україна» відмітили три роки з моменту запуску унікального продукту для ринку агрострахування України та світу - програми індексного страхування «МетеоЗахист».

В 2018 році кількість застрахованої посівної площі склала 1,4 мільйони гектар. З них 420 тисяч гектар були застраховані з програмою індексного страхування «МетеоЗахист».

Програма отримує позитивні відгуки від українських аграріїв, і якщо спочатку у «МетеоЗахист» приймали участь тільки декілька центральних областей України, то на 2019 рік заплановано покриття усіх областей.

«Агрострахування забезпечує фінансову парасольку, що захищає фермера» - коментар Альони Гальцовой, директора управління міжнародного страхування «PZU Україна».   

 

повернутися
Інші публікації
Репутація Групи «ПЗУ Україна» визнана найкращою у галузі

Репутація Групи «ПЗУ Україна» визнана найкращою у галузі

Група «ПЗУ Україна» отримала нагороду на Міжнародному форумі PRNext.

Детальніше
Акційна пропозиція від СК «ПЗУ Україна» та АТ «Кредобанк»

Акційна пропозиція від СК «ПЗУ Україна» та АТ «Кредобанк»

Оформлюйте поліс онлайн та беріть участь у акції від СК «ПЗУ Україна» та АТ «Кредобанк».

Детальніше
Введено в дію нові тарифи за договорами міжнародного страхування «Зелена картка»

Введено в дію нові тарифи за договорами міжнародного страхування «Зелена картка»

МТСБУ встановила нові розміри єдиних страхових платежів за договорами міжнародного страхування «Зелена картка».

Детальніше