Фінансові результати Групи PZU за 2012 рік - динамічне зростання прибутку і підписаної премії

У 2012 році Група PZU отримала кращий фінансовий результат нетто з моменту свого дебюту на біржі. Чистий прибуток перевищив 3,25 млрд. злотих, тобто приблизно на 40% більше, ніж у минулому році. Валові страхові премії досягли рівня 16,24 млрд. злотих, що означає зростання більш ніж на 6% в порівнянні з 2011 роком. Група досягла високих показників рентабельності власного капіталу (ROE) у розмірі 24%.

"Ми представляємо сьогодні кращі з моменту дебюту на біржі фінансові результати Групи PZU. У 2012 році зростали фінансові показники, премії та рентабельність нашого бізнесу. Це пов'язано з послідовною реалізацією стратегії, що передбачає модернізацію і реструктуризацію Групи PZU, а також дисципліну в питанні витрат. Ми сповнені рішучості здійснити цілі, закладені у нашій стратегії. До кінця поточного року ми плануємо оформити перший поліси в найсучаснішою в страхуванні IT системі, яку ми якраз впроваджуємо. У 2012 році ми оновили наш бренд. Ми з гордістю дивимося на новий логотип PZU, що символізує глибинні перетворення в бізнесі і культурі найбільшої в цій частині Європи фінансової групи. Зміни відбулися також і всередині організації, де, наприклад, старий колективний договір був замінений новою системою оплати праці, заохочує необхідні якості співробітників PZU, такі як залученість "- сказав Анджей Клесік, голова Пpавленія PZU SA.

Ключові фактори, що вплинули на фінансові результати Групи в 2012 році:

• зростання валової страхової премії в результаті збільшення продажів, в т. ч. групового пролонгованого ризикового страхування та індивідуального інвестиційного страхування в каналі bancassurance, а також обов'язкового страхування відповідальності лікарень та медичних установ (сегмент корпоративного страхування) і страхування автотранспортної цивільної відповідальності (сегмент масового страхування);
  • більш високі доходи по інвестиціях, в основному, внаслідок впровадження нової інвестиційної стратегії, більш високої оцінки казначейських облігацій і поліпшення економічних умов на фінансових ринках;
  • підвищення прибутковості автострахування та групового і пролонгіруемого ризикового страхування (без урахування ефекту конверсії);
  • підвищення рівня технічних резервів в результаті зниження технічних ставок як наслідок зниження прибутковості казначейських облігацій;
  • зниження коефіцієнта конверсії довгострокових договорів на поновлювані річні договору в груповому страхуванні «тип П»;
  • збитки по продуктам, пов'язаним з договірними гарантіями, в т. ч. в результаті збільшення резервів збитків у зв'язку з серією банкрутств компаній будівельної галузі;
  • реалізація стратегії Групи PZU у сфері оптимізації процесів та централізації функцій, в тому числі уніфікації PZU і PZU Życie, наслідком якої є наступні етапи реструктуризації зайнятості;
  • реалізація проектів, спрямованих на зміну іміджу Групи PZU (оновлення бренду) і впровадження нової системи оформлення полісів по майновому страхуванню (планований запуск продажів в новій системі під кінець 2013 року).

Чистий прибуток в 2012 році склав 3.253,8 млн. злотих і перевищив показники попереднього року на 910,0 млн. злотих, тобто на 38,8%. Цей ріст був пов'язаний з високими показниками рентабельності страхової діяльності і дуже високими доходами від інвестиційної діяльності. У свою чергу негативно на чистий прибуток вплинуло збільшення технічних страхових резервів, пов'язане зі зміною технічних ставок - загальний вплив на результат брутто - 1.032,8 млн. злотих.

Коефіцієнт рентабельності власного капіталу (ROE) склав в 2012 р. 24% і збільшився порівняно з попереднім роком на 5,7 пунктів. Коефіцієнт рентабельності активів (ROA) зріс на 1,4 пункту і склав 6%. Рентабельність продажів виросла на 4,7 пункту і досягла рівня 20%.

«ПЗУ Україна» - №1 за показником страхових виплат серед компаній ризикового страхування за 6 місяців 2020 року*

За результатами першого півріччя 2020 року страхова компанія «ПЗУ Україна» посіла перше місце серед компаній ризикового страхування за рівнем виплат, показавши приріст у 36,77% у порівнянні до рівня виплат 2019 року (6 міс. 2020 року – 69,75%, 6 міс. 2019 року – 42,66%).

Страхова виплата понад 164 млн грн як результат ефективної співпраці між посередником «АОН Україна» та страховою компанією «ПЗУ Україна»

У рамках партнерського бізнес-проєкту страхової компанії «ПЗУ Україна» та найбільшого страхового посередника в Україні компанії «Аон Україна» в червні 2020 року було покрито збиток за ризиком «Африканська чума свиней» (АЧС) у розмірі понад 164 млн грн. Партнерська співпраця та довірчі відносини, що склалися між двома компаніями починаючи з 1992 року, дозволили виплатити ексклюзивне страхове відшкодування оперативно, незважаючи на карантинні обмеження спричинені COVID-19.

Група ПЗУ Україна посіла перше місце у п’яти категоріях за підсумками 2019 року

17 серпня відбулася щорічна церемонія нагородження лідерів ринку страхування, яку організовує галузеве видання №1 – «Insurance Top». Подія відбувалася згідно з правилами безпеки та рекомендацій МОЗ.