Фінансові результати Групи PZU за 2012 рік - динамічне зростання прибутку і підписаної премії

У 2012 році Група PZU отримала кращий фінансовий результат нетто з моменту свого дебюту на біржі. Чистий прибуток перевищив 3,25 млрд. злотих, тобто приблизно на 40% більше, ніж у минулому році. Валові страхові премії досягли рівня 16,24 млрд. злотих, що означає зростання більш ніж на 6% в порівнянні з 2011 роком. Група досягла високих показників рентабельності власного капіталу (ROE) у розмірі 24%.

"Ми представляємо сьогодні кращі з моменту дебюту на біржі фінансові результати Групи PZU. У 2012 році зростали фінансові показники, премії та рентабельність нашого бізнесу. Це пов'язано з послідовною реалізацією стратегії, що передбачає модернізацію і реструктуризацію Групи PZU, а також дисципліну в питанні витрат. Ми сповнені рішучості здійснити цілі, закладені у нашій стратегії. До кінця поточного року ми плануємо оформити перший поліси в найсучаснішою в страхуванні IT системі, яку ми якраз впроваджуємо. У 2012 році ми оновили наш бренд. Ми з гордістю дивимося на новий логотип PZU, що символізує глибинні перетворення в бізнесі і культурі найбільшої в цій частині Європи фінансової групи. Зміни відбулися також і всередині організації, де, наприклад, старий колективний договір був замінений новою системою оплати праці, заохочує необхідні якості співробітників PZU, такі як залученість "- сказав Анджей Клесік, голова Пpавленія PZU SA.

Ключові фактори, що вплинули на фінансові результати Групи в 2012 році:

• зростання валової страхової премії в результаті збільшення продажів, в т. ч. групового пролонгованого ризикового страхування та індивідуального інвестиційного страхування в каналі bancassurance, а також обов'язкового страхування відповідальності лікарень та медичних установ (сегмент корпоративного страхування) і страхування автотранспортної цивільної відповідальності (сегмент масового страхування);
  • більш високі доходи по інвестиціях, в основному, внаслідок впровадження нової інвестиційної стратегії, більш високої оцінки казначейських облігацій і поліпшення економічних умов на фінансових ринках;
  • підвищення прибутковості автострахування та групового і пролонгіруемого ризикового страхування (без урахування ефекту конверсії);
  • підвищення рівня технічних резервів в результаті зниження технічних ставок як наслідок зниження прибутковості казначейських облігацій;
  • зниження коефіцієнта конверсії довгострокових договорів на поновлювані річні договору в груповому страхуванні «тип П»;
  • збитки по продуктам, пов'язаним з договірними гарантіями, в т. ч. в результаті збільшення резервів збитків у зв'язку з серією банкрутств компаній будівельної галузі;
  • реалізація стратегії Групи PZU у сфері оптимізації процесів та централізації функцій, в тому числі уніфікації PZU і PZU Życie, наслідком якої є наступні етапи реструктуризації зайнятості;
  • реалізація проектів, спрямованих на зміну іміджу Групи PZU (оновлення бренду) і впровадження нової системи оформлення полісів по майновому страхуванню (планований запуск продажів в новій системі під кінець 2013 року).

Чистий прибуток в 2012 році склав 3.253,8 млн. злотих і перевищив показники попереднього року на 910,0 млн. злотих, тобто на 38,8%. Цей ріст був пов'язаний з високими показниками рентабельності страхової діяльності і дуже високими доходами від інвестиційної діяльності. У свою чергу негативно на чистий прибуток вплинуло збільшення технічних страхових резервів, пов'язане зі зміною технічних ставок - загальний вплив на результат брутто - 1.032,8 млн. злотих.

Коефіцієнт рентабельності власного капіталу (ROE) склав в 2012 р. 24% і збільшився порівняно з попереднім роком на 5,7 пунктів. Коефіцієнт рентабельності активів (ROA) зріс на 1,4 пункту і склав 6%. Рентабельність продажів виросла на 4,7 пункту і досягла рівня 20%.

Результати другого розіграшу сертифікатів на 3 000 грн. та 2 000 грн. на купівлю туристичних турів!

А ось й результати Акції з Туристичною компанією Трайдент Визначено двох переможців серпня!

До уваги водіїв, зміна коригуючих коефіцієнтів ОСЦПВ  з 21 вересня 2019 року

До уваги водіїв, зміна коригуючих коефіцієнтів ОСЦПВ з 21 вересня 2019 року

Нацкомфінпослуг прийняли Розпорядження (№538) згідно якого змінюються коригуючі коефіцієнти, що впливають на вартість полісів ОСЦПВ (ОСАГО), та ліміти відповідальності страхових компаній.

Фінансові підсумки першого півріччя 2019 року

Український страховий ринок підводить підсумки першого півріччя 2019 року. За період січень-червень 2019-го року Небанківська фінансова група PZU Україна зібрала 1 054,90 млн. грн. страхових премій. З них компанія «PZU Україна» отримала 831,82 млн. грн., а компанія «PZU Україна страхування життя» - 223,08 млн. грн. премій.