Фінансові результати Групи PZU за 2012 рік - динамічне зростання прибутку і підписаної премії

У 2012 році Група PZU отримала кращий фінансовий результат нетто з моменту свого дебюту на біржі. Чистий прибуток перевищив 3,25 млрд. злотих, тобто приблизно на 40% більше, ніж у минулому році. Валові страхові премії досягли рівня 16,24 млрд. злотих, що означає зростання більш ніж на 6% в порівнянні з 2011 роком. Група досягла високих показників рентабельності власного капіталу (ROE) у розмірі 24%.

"Ми представляємо сьогодні кращі з моменту дебюту на біржі фінансові результати Групи PZU. У 2012 році зростали фінансові показники, премії та рентабельність нашого бізнесу. Це пов'язано з послідовною реалізацією стратегії, що передбачає модернізацію і реструктуризацію Групи PZU, а також дисципліну в питанні витрат. Ми сповнені рішучості здійснити цілі, закладені у нашій стратегії. До кінця поточного року ми плануємо оформити перший поліси в найсучаснішою в страхуванні IT системі, яку ми якраз впроваджуємо. У 2012 році ми оновили наш бренд. Ми з гордістю дивимося на новий логотип PZU, що символізує глибинні перетворення в бізнесі і культурі найбільшої в цій частині Європи фінансової групи. Зміни відбулися також і всередині організації, де, наприклад, старий колективний договір був замінений новою системою оплати праці, заохочує необхідні якості співробітників PZU, такі як залученість "- сказав Анджей Клесік, голова Пpавленія PZU SA.

Ключові фактори, що вплинули на фінансові результати Групи в 2012 році:

• зростання валової страхової премії в результаті збільшення продажів, в т. ч. групового пролонгованого ризикового страхування та індивідуального інвестиційного страхування в каналі bancassurance, а також обов'язкового страхування відповідальності лікарень та медичних установ (сегмент корпоративного страхування) і страхування автотранспортної цивільної відповідальності (сегмент масового страхування);
  • більш високі доходи по інвестиціях, в основному, внаслідок впровадження нової інвестиційної стратегії, більш високої оцінки казначейських облігацій і поліпшення економічних умов на фінансових ринках;
  • підвищення прибутковості автострахування та групового і пролонгіруемого ризикового страхування (без урахування ефекту конверсії);
  • підвищення рівня технічних резервів в результаті зниження технічних ставок як наслідок зниження прибутковості казначейських облігацій;
  • зниження коефіцієнта конверсії довгострокових договорів на поновлювані річні договору в груповому страхуванні «тип П»;
  • збитки по продуктам, пов'язаним з договірними гарантіями, в т. ч. в результаті збільшення резервів збитків у зв'язку з серією банкрутств компаній будівельної галузі;
  • реалізація стратегії Групи PZU у сфері оптимізації процесів та централізації функцій, в тому числі уніфікації PZU і PZU Życie, наслідком якої є наступні етапи реструктуризації зайнятості;
  • реалізація проектів, спрямованих на зміну іміджу Групи PZU (оновлення бренду) і впровадження нової системи оформлення полісів по майновому страхуванню (планований запуск продажів в новій системі під кінець 2013 року).

Чистий прибуток в 2012 році склав 3.253,8 млн. злотих і перевищив показники попереднього року на 910,0 млн. злотих, тобто на 38,8%. Цей ріст був пов'язаний з високими показниками рентабельності страхової діяльності і дуже високими доходами від інвестиційної діяльності. У свою чергу негативно на чистий прибуток вплинуло збільшення технічних страхових резервів, пов'язане зі зміною технічних ставок - загальний вплив на результат брутто - 1.032,8 млн. злотих.

Коефіцієнт рентабельності власного капіталу (ROE) склав в 2012 р. 24% і збільшився порівняно з попереднім роком на 5,7 пунктів. Коефіцієнт рентабельності активів (ROA) зріс на 1,4 пункту і склав 6%. Рентабельність продажів виросла на 4,7 пункту і досягла рівня 20%.

PZU - страховий партнер Ternopil Half Marathon “Grand lake”

Українська PZU знову виступила страховим партнером бігового заходу. 18 червня 2017 року в Тернополі вперше відбувся напівмарафон (Ternopil Half Marathon “Grand lake”), який включав в себе кілька дистанцій для дорослих 21 км, 10, 5 км та окрему програму для маленьких любителів бігу.

Конкурс серед  туристичних агентств, які спеціалізуються на організації поїздок в США

Конкурс серед туристичних агентств, які спеціалізуються на організації поїздок в США

В період з 19 червня 2017 року по 28 липня 2017 року ПрАТ СК «ПЗУ Україна страхування життя» проводить конкурс серед туристичних агентств, які спеціалізуються на організації поїздок в США (круїзи)

Оголошено інвестиційний дохід за результатами 2016 року

Компанія затвердила річну прибутковість від інвестування коштів страхових резервів, сформованих за діючими договорами страхування життя за 2016 рік.

click fraud detection