З 5 лютого набрали чинності зміни до Закону України «Про ОСЦПВВНТЗ»

Нагадуємо, що з 5 лютого 2013 року набрали чинності зміни до Закону України «Про ОСЦПВВНТЗ» (автоцивілка). Згідно нової редакції збільшено мінімальні розміри виплат при завданні шкоди життю та здоров’ю потерпілих.
 
У зв'язку з лікуванням потерпілого відшкодовуються обґрунтовані витрати, які пов'язані з доставкою, розміщенням, утриманням, діагностикою, лікуванням та реабілітацією потерпілого у відповідному закладі охорони здоров'я, медичним піклуванням, лікуванням у домашніх умовах та купівлею лікарських засобів.

Витрати, пов'язані з лікуванням потерпілого в іноземних державах, відшкодовуються, якщо лікування було узгоджено із страховиком чи МТСБУ. Зазначені витрати мають бути підтверджені документально відповідним медичним закладом.

Мінімальний розмір страхового відшкодування (регламентної виплати) за шкоду, пов’язану з лікуванням потерпілого, становить 1/30 розміру мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на дату настання страхового випадку, за кожний день лікування, підтверджений відповідним закладом охорони здоров’я, але не більше 120 днів.
 
Якщо страховику (МТСБУ) не надані документи, що підтверджують розмір витрат або їх документально підтверджений розмір є меншим, ніж мінімальний розмір, страховик (МТСБУ) здійснює відшкодування у розмірі , визначеному нижче.
 
Згідно новій редакції розмір виплат складає: на лікування потерпілого в ДТП - 1/30 мінімальної заробітної плати в Україні за день лікування (в даний час - 1147 грн.), але не більше 120 днів, або 36,73 грн / день; виплата по інвалідності І групи - 36 мінімальних зарплат, або 39,672 тис. грн, ІІ групи - 18 мінімальних зарплат, або 19,836 тис. грн, ІІІ групи - 12 мінімальних зарплат, або 13,224 тис. грн. У разі, якщо потерпілий в ДТП дитина стала інвалідом, виплата складе 18 мінімальних зарплат, або 19,836 тис. грн. При настанні смерті потерпілого виплата складе 36 мінімальних зарплат, або 39,672 тис. грн, витрати на похорон - 13,224 тис. грн.
 
Нововведення поширюються на договори ОСЦПВ (автоцивілки), укладені після 5 лютого 2013 року.
повернутися
Інші публікації
Репутація Групи «ПЗУ Україна» визнана найкращою у галузі

Репутація Групи «ПЗУ Україна» визнана найкращою у галузі

Група «ПЗУ Україна» отримала нагороду на Міжнародному форумі PRNext.

Детальніше
Акційна пропозиція від СК «ПЗУ Україна» та АТ «Кредобанк»

Акційна пропозиція від СК «ПЗУ Україна» та АТ «Кредобанк»

Оформлюйте поліс онлайн та беріть участь у акції від СК «ПЗУ Україна» та АТ «Кредобанк».

Детальніше
Введено в дію нові тарифи за договорами міжнародного страхування «Зелена картка»

Введено в дію нові тарифи за договорами міжнародного страхування «Зелена картка»

МТСБУ встановила нові розміри єдиних страхових платежів за договорами міжнародного страхування «Зелена картка».

Детальніше