СК «PZU Україна» відзначає зростання страхових платежів в секторі агрострахування за підсумками 2011 року

За підсумками сезону 2010-2011 рр.. зростання страхових платежів СК «PZU Україна» у порівнянні з попереднім аналогічним періодом складає 70%. На 30% зріс обсяг надходжень у страхуванні озимих посівів сезону 2011-2012.

За оцінками Проекту Міжнародної фінансової корпорації «Розвиток агрострахування в Україні», в 2011 році обсяг страхових премій аграрного ринку виріс практично в 2 рази. Також з урахуванням несприятливих погодних умов осені, які негативно позначилися на стані посівів озимих культур, аграрії проявили більший інтерес до страхування озимих культур.
«Під час осіннього періоду страхування озимих посівів обсяг надходжень до СК« PZU Україна » у порівнянні з минулим роком збільшився на 30%», - відзначив менеджер управління страхування майнових ризиків СК «PZU Україна» Олександр Муха. - «В той же час на 28% збільшилася площа застрахованих посівів. Цей показник міг би бути в 3 рази вище, але з-за незадовільного стану озимих ми не змогли прийняти на страхування близько 2 / 3 площ ».

Усього СК «PZU Україна» застрахувала понад 44 тис. га посівів врожаю 2011 року в 7 областях України. Загальна сума страхового покриття - більше 96 млн. грн.
«На початок весняної кампанії по страхуванню посівів і майбутнього врожаю ми чекаємо ще більшої активності аграріїв», - коментує Олександр Муха. На думку фахівця, більшу роль у зростанні обсягів агрострахування зіграє ухвалений Верховною Радою Закон «Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».
Документ передбачає, що сільськогосподарському товаровиробнику з державного бюджету щорічно будуть надаватися субсидії на оплату частини страхової премії, нарахованої за договором страхування. «Якщо всі процедури будуть працювати як слід, ми очікуємо, що обсяг застрахованих площ збільшиться як мінімум в 3-4 рази», - вважає Олександр Муха.
Згідно з даними Міжнародної фінансової корпорації, за підсумками весняно-літнього періоду 2011 року СК «PZU Україна» увійшла в 5-ку найбільш активних страховиків на ринку агрострахування.

Довідка:

Страхова група «PZU Україна» - включає в себе дві страхові компанії: ПрАТ СК «ПЗУ Україна» та ПрАТ «СК ПЗУ Україна Страхування життя», що мають широкий спектр послуг страхування на ринку України з 1993 року. Українські страхові компанії входять до складу «PZU» - найбільшої страхової групи в Польщі з більш ніж 200-річним досвідом діяльності. Згідно з рейтингом «Standard & Poor's» Група «PZU» має найвищу оцінку фінансової стійкості - «А» (зі стабільною перспективою). Чистий прибуток PZU за 2010 р. склав $ 1 млрд.

Нова програма для фермерів: страхування від весняних заморозків

Весняні заморозки – одна із причин значних збитків для аграріїв. 2017-го року через холод майбутній врожай втрачали сільгоспвиробники по всій Україні, та найбільше у центральних і західних регіонах.

ПЗУ запустила продаж електронного полісу ОСЦПВ – «Автоцивілку»

Страхова компанія ПЗУ запустила в продаж електронний поліс ОСЦПВ або Автоцивілку, а це означає, що тепер всі автовласники зможуть швидко і зручно оформити поліс, отримати його на свій імейл і при необхідності роздрукувати на принтері.

Привітання з Різдвом Христовим

Вітаємо вас та ваші родини з Різдвом Христовим! Нехай з цим святом у кожен дім прийде мир та спокій, добро, достаток, любов, щастя та взаєморозуміння. Міцного здоров’я вам та вашим родинам, побільше радості та добрих новин. Нехай виправдаються всі очікування і збудуться найзаповітніші мрії!

click fraud detection