СК «PZU Україна» відзначає зростання страхових платежів в секторі агрострахування за підсумками 2011 року

За підсумками сезону 2010-2011 рр.. зростання страхових платежів СК «PZU Україна» у порівнянні з попереднім аналогічним періодом складає 70%. На 30% зріс обсяг надходжень у страхуванні озимих посівів сезону 2011-2012.

За оцінками Проекту Міжнародної фінансової корпорації «Розвиток агрострахування в Україні», в 2011 році обсяг страхових премій аграрного ринку виріс практично в 2 рази. Також з урахуванням несприятливих погодних умов осені, які негативно позначилися на стані посівів озимих культур, аграрії проявили більший інтерес до страхування озимих культур.
«Під час осіннього періоду страхування озимих посівів обсяг надходжень до СК« PZU Україна » у порівнянні з минулим роком збільшився на 30%», - відзначив менеджер управління страхування майнових ризиків СК «PZU Україна» Олександр Муха. - «В той же час на 28% збільшилася площа застрахованих посівів. Цей показник міг би бути в 3 рази вище, але з-за незадовільного стану озимих ми не змогли прийняти на страхування близько 2 / 3 площ ».

Усього СК «PZU Україна» застрахувала понад 44 тис. га посівів врожаю 2011 року в 7 областях України. Загальна сума страхового покриття - більше 96 млн. грн.
«На початок весняної кампанії по страхуванню посівів і майбутнього врожаю ми чекаємо ще більшої активності аграріїв», - коментує Олександр Муха. На думку фахівця, більшу роль у зростанні обсягів агрострахування зіграє ухвалений Верховною Радою Закон «Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».
Документ передбачає, що сільськогосподарському товаровиробнику з державного бюджету щорічно будуть надаватися субсидії на оплату частини страхової премії, нарахованої за договором страхування. «Якщо всі процедури будуть працювати як слід, ми очікуємо, що обсяг застрахованих площ збільшиться як мінімум в 3-4 рази», - вважає Олександр Муха.
Згідно з даними Міжнародної фінансової корпорації, за підсумками весняно-літнього періоду 2011 року СК «PZU Україна» увійшла в 5-ку найбільш активних страховиків на ринку агрострахування.

Довідка:

Страхова група «PZU Україна» - включає в себе дві страхові компанії: ПрАТ СК «ПЗУ Україна» та ПрАТ «СК ПЗУ Україна Страхування життя», що мають широкий спектр послуг страхування на ринку України з 1993 року. Українські страхові компанії входять до складу «PZU» - найбільшої страхової групи в Польщі з більш ніж 200-річним досвідом діяльності. Згідно з рейтингом «Standard & Poor's» Група «PZU» має найвищу оцінку фінансової стійкості - «А» (зі стабільною перспективою). Чистий прибуток PZU за 2010 р. склав $ 1 млрд.

Результати другого розіграшу сертифікатів на 3 000 грн. та 2 000 грн. на купівлю туристичних турів!

А ось й результати Акції з Туристичною компанією Трайдент Визначено двох переможців серпня!

До уваги водіїв, зміна коригуючих коефіцієнтів ОСЦПВ  з 21 вересня 2019 року

До уваги водіїв, зміна коригуючих коефіцієнтів ОСЦПВ з 21 вересня 2019 року

Нацкомфінпослуг прийняли Розпорядження (№538) згідно якого змінюються коригуючі коефіцієнти, що впливають на вартість полісів ОСЦПВ (ОСАГО), та ліміти відповідальності страхових компаній.

Фінансові підсумки першого півріччя 2019 року

Український страховий ринок підводить підсумки першого півріччя 2019 року. За період січень-червень 2019-го року Небанківська фінансова група PZU Україна зібрала 1 054,90 млн. грн. страхових премій. З них компанія «PZU Україна» отримала 831,82 млн. грн., а компанія «PZU Україна страхування життя» - 223,08 млн. грн. премій.