СК «PZU Україна» не буде підвищувати тарифи на автотранспортне страхування

У зв'язку з поширенням інформації про можливе підвищення вартості автостраховок через скасування обов'язкового техогляду автомобілів СК «PZU Україна» повідомляє, що не планує підвищувати тарифи на автотранспортне страхування.

«Для нас незрозуміло чому скасування обов'язкового техогляду легкових автомобілів повинна якимось чином впливати на тарифи автострахування», - коментує ситуаціюдиректор департаменту організації та розвитку продажів СК «PZU Україна» Василь Дужак. – «Для формування вартості страховки існують більш важливі фактори, такі як, наприклад, стаж водіння і вік водія, ніж наявність або відсутність талона, видавав раз на 2 роки».

За статистикою СК «PZU Україна», несправність авто - чи не остання в списку причин ДТП. У 2010 році у менше 1% автовласників, що мали збиток, були якісь проблеми з технічним станом машини. Тому «ми вважаємо, що скасування обов'язкового техогляду не вплине на аварійність на дорогах», - говорить директор департаменту врегулювання збитків СК «PZU Україна» Олег Компанієць. – «Система проходження обов'язкового техогляду в органах МВС не давала гарантії того, що експлуатується транспортний засіб дійсно справно, і вже тим більше органи МВС ніколи не несли жодної відповідальності за подальший стан автомобіля. Слідкувати за своєю машиною зобов'язаний кожен водій, що закріплено в Правилах дорожнього руху і залишається незмінним. Тому при укладанні договору страхування автотранспортного наша компанія ніколи не вимагала від страхувальника наявності талона про проходження техогляду».

Скасування обов'язкового техогляду не позначиться і на страхових виплатах. Адже, незважаючи на те, що обмеження по виплатах для несправних авто були завжди, вони не пов'язані з обов'язковим техоглядом. «Будь-яке рішення по страховому випадку завжди приймається не на підставі талона про проходження техогляду, а після трасологічної експертизи, яка дає висновок про причини ДТП», - зазначає Олег Компанієць. - «Адже критична поломка може виникнути вже після технічної діагностики. Тому якщо експертиза показує, що ДТП виникло не через несправність авто, талон про обов'язкове техогляді у водія ніхто не вимагає. Але й оплачувати витрати по збитку, який стався внаслідок експлуатації несправного транспортного засобу, наша страхова компанія ніколи не буде. Це закріплено в договорі страхування, і вносити якісь зміни в документ ми не плануємо», - зазначив він.

Довідка:

Страхова група «PZU Україна» - включає в себе дві страхові компанії: ПрАТ СК «ПЗУ Україна» та ПАТ «СК ПЗУ Україна Страхування життя», що мають широкий спектр послуг страхування на ринку України з 1993 року. Українські страхові компанії входять до складу «PZU» - найбільшої страхової групи в Польщі з більш ніж 200-річним досвідом діяльності. Згідно з рейтингом «Standard & Poor's» Група «PZU» має найвищу оцінку фінансової стійкості - «А» (зі стабільною перспективою). Чистий прибуток PZU за 2010 р. склав $ 1 млрд.

Режим роботи офісу PZU у Запоріжжі 10.08.2018 року

10 серпня 2018 року офіс PZU в м. Запоріжжя за адресою проспект Маяковського, 7 буде зачинено у зв’язку з плановим відключенням електромережі.

Завершено процес розподілу отриманого Додаткового інвестиційного доходу (ДІД) за 2017 рік

У ПрАТ СК «ПЗУ Україна страхування життя» (Страховик) завершено процес розподілу отриманого Додаткового інвестиційного доходу (ДІД) за 2017 рік. Ця інформація вже доступна у кабінеті Клієнта PZU Life.

PZU Україна знову в топ-списку страхових компаній

PZU Україна посіла третє місце в рейтингу страхових компаній за кількістю оформлених електронних полісів автоцивілки.

click fraud detection