Чистий прибуток Групи «PZU» склав 2,34 млрд. польських злотих

15.03.2012, Варшава, Польща. - Група «PZU» збільшує надходження страхових платежів, підвищує ефективність і скорочує витрати.

У порівнянні з минулим звітним періодом показник надходжень страхових платежів в обох сегментах страхової діяльності Групи зріс на 5,1% (15 279,3 млн.зл.). Покращилася рентабельність в сегментах майнового та особистого страхування, зменшилися адміністративні витрати і в порівнянні з минулим роком скоротилися надходження від інвестиційної діяльності. Це найбільш важливі фактори, які вплинули на результат Групи PZU в 2011 році. Чистий дохід склав 2,34 млрд.зл.

«Я дуже радий представити фінансові результати Групи PZU за 2011 рік», - повідомив голова правління PZU SA Анджей Клесік. - «З точки зору бізнесу він повністю вдався. Згідно з нашим планом ми збільшили рівень надходжень страхових платежів і скоротили адміністративні витрати. Успішно продовжували процеси реструктуризації в сегменті корпоративних клієнтів. Хоча, з іншого боку, погіршилася зовнішня економічна ситуація. Боргова криза в Європі і пов'язане з нею падіння курсів акцій на варшавській біржі негативно сказалися у ІІІ кварталі 2011 року на доходах від інвестицій. Незважаючи на це, ми отримали стабільний фінансовий результат нетто. Важливі для акціонерів показники ROE і ROA залишаються на дуже хорошому рівні».

Ключові фактори, які вплинули на фінансовий результат Групи в 2011 році.

Фінансові результати Групи PZU в 2011 році формувалися в основному завдяки:

• Покращенню рентабельності в сегменті майнового та особистого страхування, в основному в продуктах транспортного та майнового страхування
  • Стабільності зростання надходження платежів в корпоративному страхуванні життя (whole-life insurance)
  • Скорочення адміністративних витрат завдяки суворому контролю витрат та проведеної програмі реструктуризації, у тому числі і групових скорочень
  • Більш низьких результатів інвестиційної діяльності в порівнянні з попереднім роком через слабку кон'юнктуру на фінансових ринках, у тому числі і на біржі цінних паперів у Варшаві
Нова програма для фермерів: страхування від весняних заморозків

Весняні заморозки – одна із причин значних збитків для аграріїв. 2017-го року через холод майбутній врожай втрачали сільгоспвиробники по всій Україні, та найбільше у центральних і західних регіонах.

ПЗУ запустила продаж електронного полісу ОСЦПВ – «Автоцивілку»

Страхова компанія ПЗУ запустила в продаж електронний поліс ОСЦПВ або Автоцивілку, а це означає, що тепер всі автовласники зможуть швидко і зручно оформити поліс, отримати його на свій імейл і при необхідності роздрукувати на принтері.

Привітання з Різдвом Христовим

Вітаємо вас та ваші родини з Різдвом Христовим! Нехай з цим святом у кожен дім прийде мир та спокій, добро, достаток, любов, щастя та взаєморозуміння. Міцного здоров’я вам та вашим родинам, побільше радості та добрих новин. Нехай виправдаються всі очікування і збудуться найзаповітніші мрії!

click fraud detection